Barion Pixel
  • No products in the cart.
Image Alt
  /  Készítőinkről
dsc_5463 crop

CONNETIX

A Connetixet két auszrál család alapította, amikor gyermekeik együtt kezdtek iskolába járni. A gyerekek nagyon szerettek a mágneses építőkkel játszani, de szerettek volna egy olyan saját márkát létrehozni, ahol a lapok erősebbek, biztonságosabbak, a fényjátékuk pedig tisztább, szebb, mint a többi kapható márkáé. Brea, az egyik alapító általános iskolai tanárként, kisgyermeknevelőként, és 3 kisgyerek anyukájaként rengeteg tapasztalatott gyűjtött a nyílt végű- és fejlszetőjátékokkal, játékos tanulással kapcsolatban, Dave pedig 2 gyerek apukájaként a folyamatok operatív részéért felel. A Connetix olyan játék, ami hosszú éveken keresztül a gyerek kedvenc játéka lehet. Az elemek BPA-, ftalát- és ólommentes ABS műanyagból készültek. Az elemek az extra biztonság érdekében forrasztva és szegecselve is vannak. Az egyedi kialakításának, formájának köszönhetően az elemek erősek, ellenállók, a fényjátékuk mégis tiszta marad. Választékuk folyamatosan bővül izgalmasabbnál izgalmasabb készletekkel 🙂

Grimm’s

 A Grimm’s egy családi válallkozás a Sváb Alpok lábai mellől, akik magas minőségű, egyedi fajátékokat készítenek, a természetesség és fenntarthatóság jegyében. A játékok tervezésénél fontosnak tartják a Montessori és Waldorf pedagógia alapvetéseit. Egyszerűbb formavilágú játékaik mellett a fantázia szárnyalhat, nyílt végű játékaik végigkísérik a gyerekkort. A játékok kézzel készülnek, a gyártáshoz megújuló energiát használnak, a faanyagot pedig fenntartható, FSC minősítésű erdőgazdálkodásból szerzik be. A játékok az ikonikus, élénk színeiket vízbázisú festékektől kapják, majd nővényi olajokkal kezelik őket, ennek köszönhető a selymes, bársonyos, de nem csúszós tapintásuk, ami kiváló az építéshez. A színek mögött a fa erezete, mintázata gyönyörűen átlátszik, ettől lesz minden egyes játék csodásan egyedi.
10270_10230_10250_Holzperlen
IMG-6859 (1)

Bauspiel

A Bauspielt Uwe Deckelmann alapította 2013-ban, Németországban. Uwe már 1983-tól fejlesztőjátékok értékesítésével foglalkozott, és a vásárlókkal való beszélgetések során újabb és újabb ötletei bontakoztak ki, amiket később meg is valósított. A Bauspiel játékok FSC minősítésű európai fából (többnyire bükk, éger és hárs) készülnek, amiket természetes olajokkal zárnak le, ez adja a jellegzetes “Bauspiel illatot”. A fajátékokat Uwe és családja tervezik, céljuk, hogy segítsék a gyerekeket a kreativitásuk kiteljesítésében, és ösztönözze őket szép dolgok alkotására. Az akril kövek és a fa kapcsolata úgy indult, hogy olyan építőelemeket szerettek volna készíteni, amivel a lányokat is be tudják vonni az építésben, így “gyémántokat” tettek a fa kockákra. És remek ötlet volt! A fiúk és a lányok együtt építenek a Bauspiel játékokkal, egymást tanítva és inspirálva. Összefonódik az építés technikai része és a dizájn, a szerepjáték és a különleges konstrukciók alkotása. Az kockák fényjátéka egészen különleges, az ablakokon átvilágító nap színes árnyékot vet, míg a csillogó elemek a rájuk eső fényt verik vissza, varázslatos alakzatokat rajzolva.

SUMBLOX

2012-ben David, a SumBlox kitalálója önkéntesen korrepetált gyerekeket Texasban, amikor szembesült azzal a problémával, hogy rettentő nehezen tudta megnyerni a gyerekek figyelmét a meglévő matekos játékokkal, feladatokkal, ráadásul ezek nem is segítették hatékonyan a matematikai összefüggések megértését. 2013-ban elkezdte megalkotni a SumBlox prototípusát édesapja műhelyében Utah-ban, majd visszatért ugyanabba az iskolába, és örömmel tapasztalta, hogy sikerült egy olyan játékot megalkotnia, amivel öröm volt a matekozás, az összefüggések pedig szó szerint kézzelfoghatóvá váltak, hiszen minden blokk a méretével a számsorbeli helyét mutatja, az egyforma magasságú tornyok értéke mindig egyforma lesz, akármilyen számokból építed. További egy éven át finomította a SumBloxot, majd 2014-ben közösségi finanszírozás segítésgével indult útnak a vállalkozása, ami azóta világszerte segít megszerettetni a számok világát a gyerekekkel. 2020 júniusában csatlakoztak egy kezdeményezéshez, aminek keretében minden eladott SumBlox Basic szett vagy 2 eladott Starter szett után 1-1 fát ültetnek.
Untitleddesign_3_1800x1800
2

MADER KREISELMANUFAKTUR

A Mader Kreiselmanufakturt Klaus Mader alapította 1991-ben a festői Hausruckviertelben, Felső-Ausztriában. Kizárólag kiváló minőségű, helyi keményfákat használnak alapanyagul. A Mader játékok mind kézzel készítettek és festettek, ismertető jegyük az égetett vonal a játékok testén. Főként pörgettyűket készítenek (kb. 150 különböző fajta pörgettyű található a teljes választékukban, és nagyjából évi 100.000 darabot készítenek kézzel a manufaktúrában), ami az emberiség egyik legrégebbi játéka, és a legtöbb kultúrában megtalálható világszerte, de egyéb, klasszikus, természetes játékok, mint a kelj fel jancsi, a kaleidoszkóp vagy az ugókötél is megtalálhatók náluk, mind a jellegzetes élénk csíkos kivitelben, és gyönyörű megmunkálásban. Ismerjétek meg a nosztalgikus hangulatú, tradicionális játékokat, amik lenyűgözik az egész családot a legkisebbektől a legnagyobbakig. Ha pedig ellátogattok Ausztriába, semmiképp ne hagyjátok ki a pörgettyűmúzeumot Neumartktban.

FLOCKMEN

A Flockmen egy Lett családi vállalkozás “gyermeke”. A játékok készítésének minden fázisa Lettországban történik, fontosnak tartják, hogy helyi vállalkozásokkal dolgozzanak együtt, képezve, támogatva őket. A Flockmen alapanyaga a híresen strapabíró balti nyírfa, amit semmilyen anyaggal nem kezelnek, teljes mértékben baba- és gyerekbarát. A Flockmen a játékok megalkotásánál elsődleges szempont volt, hogy igazi nyílt végű játékként rengeteg módon lehessen játszani vele. Kiváló szerepjátékokhoz, kreatív, alkotó tevékenységekhez, építkezéshez, ösztönzi a gyerekeket a csapatmunkára, hiszen a legnagyobb építményeket együtt lehet létrehozni. A legkisebbektől kezdve egészen a felnőttekig mindenkit szórakoztat, hosszú időre lefoglal, igazán kikapcsoló, már-már meditatív felnőtteknek is az építkezés vele. Az ingyenesen letölthető kártyák inspirációt nyújtanak újabb és űjabb játékokhoz a Flockmennel.
Thishouseofboys 1
img_5769

GLÜCKSKÄFER

A NIC Toys, aminek a családjába a Glückskafer márka is tartozik, immáron 25 éve készít gyönyörű természetes játékokat Németország déli részén, Laupheimben. A fajátékok megalkotásakor a legfontosabbnak azt tartják, hogy a gyerekeket ösztönözzék a felfedezésre, fantáziájuk szabadonengedésére, a saját játékviláguk megteremtésére. Választékukban megtalálhatók a klasszikus játékoktól a fém kerti-és homokozóeszközökön át a kreatív formavilágú nyílt végű játékokig rengeteg darab. Remekül fejlesztik a motoros készségeket, szerepjátékokban is kiválóak, és nem mellesleg gyönyörű, élénk színeikkel elvarázsolják a kicsiket. Szuperül építhetők a játékok, hiszen a fa felülete nem csúszós. Kizárólag FSC minősített, eurőpai faanyagot használnak, többnyire bükkfát és juhart, amit teljes mértékben gyerekbarát, vízbázisú festékekkel színeznek.

Abel

Egy testvérpár közös kalandjai. Folko és Jelmer holland fivérek, akik közös vállalkozást indítottak, Folko fejéből kipattant egy jó ötlet, amit testvérével a Waldorf iskolában tanító Jelmerrel együtt megvalósítottak, így született meg az Abel márka. Az Abel Blocks minden egyes darabja kézzel készül, sok-sok szeretettel, tömör bükkfából, amire az anyatermészet rajzolt varázslatos mintákat. Az ívek különleges formája, és lenyűgöző mérete biztosíték arra, hogy bármit is alkottok belőle, az csodás lesz. Original és Mini méretben találjátok meg őket a választékunkban, a Mini elemek minden mérete épp fele az Original Abel Blocksnak. Ezek a nyílt végű fajátékok remekül fejlesztik a kreativitást, a koncentrációt, a finommotoros készségeket, és együttműködésre ösztönzik a gyerekeket. Ismerjétek meg a végtelen lehetőségeket, amiket ezek a csodás elemek jelentenek!
IMG-5244 (1)
iepure-atent-careful-rabbit_9570_2_16473481559051

Bumbu Toys

A Bumbu Toys egy természetes játékokat készítő családi vállalkozás Románia csodás hegyei közt, Branban. Vitalie Bumbu és felesége is örömmel emlékeznek vissza kiskorukra, mikor mindkettejük nagypapája csodás famunkákat készített, ők pedig áhitattal figyelték a folyamatokat. Ez adott nekik erőt, hogy bízzanak saját tehetségükben, és elindítsák vállalkozásukat. Minden egyes Bumbu Toys fajáték egyedi, kézzel formázott és festett, szívvel-lélekkel készített. A faanyagot Romániából szerzik be, különböző helyi keményfákat használnak a játékok készítéséhez. A faragás, csiszolás majd festés után organikus olajakkal zárják le a darabokat. Hogy minél tökéletesebbek legyenek, a játékok tervezése során folyamatosan konzultálnak egy, a korai gyermekfejlődésben jártas pszichológussal. Kis családi vállalkozásként arra törekszenek, hogy megőrizzék a lassú életre összpontosító életmódot, és megpróbálnak olyan teret létrehozni, ahol a kézművesség virágozhat.

Just Blocks

 

A Just Blocks egy lengyel családi vállalkozás – szó szerint családi. Agata és Slawomir a saját gyermekeiknek készítettek először olyan építőkocka készletet, amiben változatos, a hagyományostól eltérő formák találhatók. Örömmel látták, hogy hihetetlen kreativitással építetkeztek a kicsik, és hosszú-hossszú időre lekötötte őket az újabb és újabb ötletek megvalósítása. Az ő játékukból inspirálódtak, és találták meg a tökéletes formákat és kombinációkat. Az kockák és az oszlopok tömör bükkfából készültek, amit semmiféle anyaggal nem kezeltek, a kétféle lap pedig rétegelt lemezből van. Minden faanyag Lengyelországból származik, és ott is kerül feldolgozásra. Az elemeket hosszasan tesztelték, fejlesztették, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa a gyerekek kreativitását, kognitív és motoros készségeik fejlődését. Ismerjétek meg akockákat, amik végtelen lehetőséget nyújtanak az építkezéshez – egyik nap lehet babaház, azután pedig farm, parkolóház, város, piac, labirintus.
IMG-0371
Zsilt_sfeer520kopie-6-768×768

ZSILT

A Zsilt egy holland márka, amit a tengerparti strandolós élmények inspiráltak. A játékok holland háztartásokban keletkezett szelektív hulladékból készülnek, Hollandiában, ezzel elősegítve, hogy minél több műanyag maradjon körforgásban. Mert vannak helyek, ahol a műanyag pozitív tulajdonságaira nagyon is szökség van. Ilyen például a part vagy a homokozó. Hiszen egy strandjátéknak strapabírónak kell lennie, állnia kell a vizet, a sót, a homokot, szelet, ezekre az újrahasznosított műanyag remek választás! A különlegesen szép kivitelezésű és formavilágú játékokat Rinke van Remortel tervezte, ez a vagány szett biztosan megragadja mindenki figyelmét (és milyen szuper szögletes homokvárat lehet építeni a vödörrel)!

Ambrosius

 

A csodás Ambrosius virágtündérek 1996 óta készülnek Erdélyben. Minden egyes darabot kézzel varrnak gyapjúfilcből, elképesztően aprólékosan és odafigyelve. A babák története egy együttműködésként indult a készítő, Katalin és a kolozsvári Waldorf iskola között. Azóta meghódították a világot, hiszen gyönyörű dekorációk, játékok, fejlesztő eszközök. Az Ambrosius büszke arra, hogy otthonról végezhető munkalehetőséget kínál anyáknak, akik kisgyermekeikkel vannak otthon, nyugdíjasoknak, hátrányos helyzetű embereknek. Bevételük egy részét a helyi Waldorf iskolának ajánlják fel, illetve támogatják néhány szegényebb erdélyi településen az oktatási intézményeket. Szezonális kollekciókban az aktuális virágok, gyümölcsök, karakterek jelennek meg apró tündérek formájában Az Ambrosius csodás virágbabái gyönyörűen mutatnak a Waldorf évszakasztalokon, gyerekszobákban, dekorációkon. Szezonálisan változó kollekcióikban az évszakok gyümölcsei-virágai elevenednek meg apró tündérek formájában.
img_8739
Földlakó játéktár
Kérek értesítést, ha újra készletre kerül! E-mailben értesítünk, amint újra készletre kerül a termék.
%d bloggers like this: