Bauspiel

A Bauspielt Uwe Deckelmann alapította 2013-ban, Németországban. Uwe már 1983-tól fejlesztőjátékok értékesítésével foglalkozott, és a vásárlókkal való beszélgetések során újabb és újabb ötletei bontakoztak ki, amiket később meg is valósított. A Bauspiel játékok FSC minősítésű európai fából (többnyire bükk, éger és hárs) készülnek, amiket természetes olajokkal zárnak le, ez adja a jellegzetes “Bauspiel illatot”. A fajátékokat Uwe és családja tervezik, céljuk, hogy segítsék a gyerekeket a kreativitásuk kiteljesítésében, és ösztönözze őket szép dolgok alkotására. Az akril kövek és a fa kapcsolata úgy indult, hogy olyan építőelemeket szerettek volna készíteni, amivel a lányokat is be tudják vonni az építésben, így “gyémántokat” tettek a fa kockákra. És remek ötlet volt! A fiúk és a lányok együtt építenek a Bauspiel játékokkal, egymást tanítva és inspirálva. Összefonódik az építés technikai része és a dizájn, a szerepjáték és a különleges konstrukciók alkotása. Az kockák fényjátéka egészen különleges, az ablakokon átvilágító nap színes árnyékot vet, míg a csillogó elemek a rájuk eső fényt verik vissza, varázslatos alakzatokat rajzolva.

Flockmen

A Flockmen egy Lett családi vállalkozás “gyermeke”. A játékok készítésének minden fázisa Lettországban történik, fontosnak tartják, hogy helyi vállalkozásokkal dolgozzanak együtt, képezve, támogatva őket. A Flockmen alapanyaga a híresen strapabíró balti nyírfa, amit semmilyen anyaggal nem kezelnek, teljes mértékben baba- és gyerekbarát. A Flockmen a játékok megalkotásánál elsődleges szempont volt, hogy igazi nyílt végű játékként rengeteg módon lehessen játszani vele. Kiváló szerepjátékokhoz, kreatív, alkotó tevékenységekhez, építkezéshez, ösztönzi a gyerekeket a csapatmunkára, hiszen a legnagyobb építményeket együtt lehet létrehozni. A legkisebbektől kezdve egészen a felnőttekig mindenkit szórakoztat, hosszú időre lefoglal, igazán kikapcsoló, már-már meditatív felnőtteknek is az építkezés vele. Az ingyenesen letölthető kártyák inspirációt nyújtanak újabb és űjabb játékokhoz a Flockmennel.

Mader Kreiselmanufaktur

A Mader Kreiselmanufakturt Klaus Mader alapította 1991-ben a festői Hausruckviertelben, Felső-Ausztriában. Kizárólag kiváló minőségű, helyi keményfákat használnak alapanyagul. A Mader játékok mind kézzel készítettek és festettek, ismertető jegyük az égetett vonal a játékok testén. Főként pörgettyűket készítenek (kb. 150 különböző fajta pörgettyű található a teljes választékukban, és nagyjából évi 100.000 darabot készítenek kézzel a manufaktúrában), ami az emberiség egyik legrégebbi játéka, és a legtöbb kultúrában megtalálható világszerte, de egyéb, klasszikus, természetes játékok, mint a kelj fel jancsi, a kaleidoszkóp vagy az ugókötél is megtalálhatók náluk, mind a jellegzetes élénk csíkos kivitelben, és gyönyörű megmunkálásban. Ismerjétek meg a nosztalgikus hangulatú, tradicionális játékokat, amik lenyűgözik az egész családot a legkisebbektől a legnagyobbakig. Ha pedig ellátogattok Ausztriába, semmiképp ne hagyjátok ki a pörgettyűmúzeumot Neumartktban.

Abel

Egy testvérpár közös kalandjai. Folko és Jelmer holland fivérek, akik közös vállalkozást indítottak, Folko fejéből kipattant egy jó ötlet, amit testvérével a Waldorf iskolában tanító Jelmerrel együtt megvalósítottak, így született meg az Abel márka. Az Abel Blocks minden egyes darabja kézzel készül, sok-sok szeretettel, tömör bükkfából, amire az anyatermészet rajzolt varázslatos mintákat. Az ívek különleges formája, és lenyűgöző mérete biztosíték arra, hogy bármit is alkottok belőle, az csodás lesz. Remekül fejlesztik a kreativitást, a koncentrációt, a finommotoros készségeket, és együttműködésre ösztönzik a gyerekeket. Ismerjétek meg a végtelen lehetőségeket, amiket ezek a csodás elemek jelentenek!

Glückskäfer

A NIC Toys, aminek a családjába a Glückskafer márka is tartozik, immáron 25 éve készít gyönyörű természetes játékokat Németország déli részén, Laupheimben. A fajátékok megalkotásakor a legfontosabbnak azt tartják, hogy a gyerekeket ösztönözzék a felfedezésre, fantáziájuk szabadonengedésére, a saját játékviláguk megteremtésére. Választékukban megtalálhatók a klasszikus játékoktól a fém kerti-és homokozóeszközökön át a kreatív formavilágú nyílt végű játékokig rengeteg darab. Remekül fejlesztik a motoros készségeket, szerepjátékokban is kiválóak, és nem mellesleg gyönyörű, élénk színeikkel elvarázsolják a kicsiket. Szuperül építhetők a játékok, hiszen a fa felülete nem csúszós. Kizárólag FSC minősített, eurőpai faanyagot használnak, többnyire bükkfát és juhart, amit teljes mértékben gyerekbarát, vízbázisú festékekkel színeznek.

Bumbu Toys

A Bumbu Toys egy természetes játékokat készítő családi vállalkozás Románia csodás hegyei közt, Branban. Vitalie Bumbu és felesége is örömmel emlékeznek vissza kiskorukra, mikor mindkettejük nagypapája csodás famunkákat készített, ők pedig áhitattal figyelték a folyamatokat. Ez adott nekik erőt, hogy bízzanak saját tehetségükben, és elindítsák vállalkozásukat. Minden egyes Bumbu Toys fajáték egyedi, kézzel formázott és festett, szívvel-lélekkel készített. A faanyagot Romániából szerzik be, különböző helyi keményfákat használnak a játékok készítéséhez. A faragás, csiszolás majd festés után organikus olajakkal zárják le a darabokat. Hogy minél tökéletesebbek legyenek, a játékok tervezése során folyamatosan konzultálnak egy, a korai gyermekfejlődésben jártas pszichológussal. Kis családi vállalkozásként arra törekszenek, hogy megőrizzék a lassú életre összpontosító életmódot, és megpróbálnak olyan teret létrehozni, ahol a kézművesség virágozhat.

ZSILT

A Zsilt egy holland márka, amit a tengerparti strandolós élmények inspiráltak. A játékok holland háztartásokban keletkezett szelektív hulladékból készülnek, Hollandiában, ezzel elősegítve, hogy minél több műanyag maradjon körforgásban. Mert vannak helyek, ahol a műanyag pozitív tulajdonságaira nagyon is szökség van. Ilyen például a part vagy a homokozó. Hiszen egy strandjátéknak strapabírónak kell lennie, állnia kell a vizet, a sót, a homokot, szelet, ezekre az újrahasznosított műanyag remek választás! A különlegesen szép kivitelezésű és formavilágú játékokat Rinke van Remortel tervezte, ez a vagány szett biztosan megragadja mindenki figyelmét (és milyen szuper szögletes homokvárat lehet építeni a vödörrel)!

Kérek értesítést, ha újra készletre kerül! E-mailben értesítünk, amint újra készletre kerül a termék.
X
[]
%d bloggers like this: